Gréta vitte halálba a 10 éves fiát, a szembe sávba jött, még a lámpát is lekapcsolta

betöltés...

Egyelőre több fontos kérdés is megválaszolásra vár az M5-ös sztrádán történt tegnapi balesettel kapcsolatban. Egyesek szerint a fiatal anyuka nem figyelmetlenségből száguldott a szembe sávban, mások állítják, még a lámpáját is lekapcsolta.

Hárman meghaltak, amikor egy forgalommal szemben közlekedő autó összeütközött egy másikkal az M5-ös autópályán péntekre virradó éjszaka Felsőpakony térségében. A kocsik az árokba csapódtak és mindkettő kigyulladt. A Szeged felé szabálytalanul közlekedő kék Suzukiban egy 27 éves édesanya és tízesztendős kisfia, míg a másik kocsiban, egy Opelben román állampolgárok utaztak. Közülük egy 68 éves nő vesztette életét, csodával határos módon hárman sérülésekkel megúszták.

A fiatal anyuka három éve költözött a tragédia helyszínétől mindössze húsz kilométerre lévő Hernádra fiával. Információink szerint a baleset előtt Budapestről utaztak hazafelé.

– Néhány napja utaztak el Budapestre a szüleihez, addig minket bízott meg, hogy etessük az állataikat. Alapvetően csütörtökön kellett volna érkezniük, de helyettük a rendőrök parkoltak le hajnalban – mondta a Borsnak az egyik szomszéd Hernádon. Egy másik úgy tudja, hogy még világosban indultak el a rokonoktól, ezért érdekesnek tartja, hogy miért voltak éjszaka még mindig úton.

Ugyan a nő és kisfia zárkózottan éltek, nem igazán mutatkoztak, most mindenki róluk beszél. A legtöbben azt találgatják, Gréta szándékosan hajtott-e a szemközti sávba. Az egyik ismerősük arról is hallott, hogy a nő lekapcsolt lámpával hajtott fel a sztrádára. A pletykákat végérvényesen majd a rendőrségi vizsgálat fogja tisztázni. Ahogyan azt is, hogy a 27 éves nő fogyasztott-e bármilyen tudatmódosító szert, mielőtt kocsiba ült. Mindenesetre több ismerős épp arról beszél, hogy nehezen tudnák elképzelni a pedáns, mindig határozott nőként viselkedő Grétáról a szándékosságot.

Úgy tudni, a rendőrség több olyan kamionost is meghallgatott, akik látták a kilométereken át forgalommal szemben haladó suzukist. Az egyik sofőr az utolsó pillanatban tudott kitérni előle, dudával próbált jelezni neki, de a kocsi nem lassított.

betöltés...