Ez a fantasztikus növény pozitív energiát és jó szerencsét visz otthonodba

Ha szeretsz otthonodban növényeket tartani, akkor ez a bizonyos növény méltó a figyelmedre. Élénkségével és szépségével hozzájárul bármely helyiség komfortérzetének növeléséhez, ráadásul pozitív energiát áraszt és jó szerencsét hoz tulajdonosának.

A növények minden szobához hozzáteszik azt az utolsó simításnyi pluszt, ami az áhított színvilághoz, kontraszthoz, téralakításhoz kell. A szobanövények sokfélesége a tulajdonosukról is elárul valamit, hiszen kinek-kinek más és más növények jönnek be. Ezek életet visznek a helyiségbe jelenlétükkel és lágy, finom mozgásukkal.

Azt jól tudjuk, hogy a növények szén-dioxidot vesznek fel és oxigént bocsátanak ki, így tisztítják a levegőt - ez azért nem akármi, ha belegondolunk. Ragyogó példája az élet körforgásának. És mi van akkor, ha egy bizonyos növény ennél többre is képes? Ha például a jómódhoz is hozzásegíthet?

Íme a Crassula Ovata, vagyis a pozsgafa vagy majomfa, amit más nyelveken barátságfa, szerencsenövény, sőt pénzfa névvel is illetnek. Sötétzöld leveleivel és rózsaszín vagy fehér virágaival gyönyörű növényfajta. Eredeti élőhelye Dél-Afrika és Mozambik. Népszerűsége mögött egyszerű gondozhatósága, valamint legendás spirituális pozitívumai állnak.

A nagyon kevés vizet igénylő, vastag ágakkal rendelkező pozsgafa lényegében örökzöld növény. Levelei lehetnek kissé sárgás árnyalatúak, vagy a végükön vörösesebbek, ha túl sok napfény éri őket. A pozsgafában a legszebb talán mégis az a történet, amely kapcsolódik hozzá.

Sok-sok évvel ezelőtt élt egyszer egy szegény parasztember, aki minden nap keményen dolgozott. Bár hosszú ideje robotolt már és még mindig szegénysorban élt, nem csüggedt. Minden nap hajnalban kelt, és igyekezett naplementéig a lehető legtöbb munkát elvégezni. Bármilyen kilátástalannak is tűnt élete, nem adta fel a reményt.

Egy napon, amikor az egész napos munkából hazafelé tartott, észrevett egy növénykét az út mentén. Ragyogó jádezöld levelei felkeltették figyelmét. Hazavitte a növényt, és miközben a szépségében gyönyörködött, imádkozni kezdett Istenhez azért, hogy jobb élete lehessen, és erőfeszítései révén többet tudjon megadni a családjának.

További jó pár év eltelt, mire a gazda sora kezdett jobbra fordulni. Szorgalmas munkája végre meghozta a gyümölcsét, és családjának nagyon komfortos életet tudott teremteni. Ezentúl is minden nap elmondta az imáit és csodálta a növényt, a jó szerencséje pedig egyre csak nőtt. Szentül hitte, hogy valamiképp azért jutalmazta meg őt az ég, mert ilyen jó gondját viselte a kis növénynek, és a növény segített neki abban, hogy Istennel érintkezhessen.

Ez is a magyarázata annak, hogy Ázsiában miért tekintenek a pozsgafára szerencsehozó növényként. Az élénkzöld leveleknek olyan képességet tulajdonítanak, hogy azok pozitív pénzenergiákat sugároznak. Népszerű ajándék friss házasoknak, de a vállalkozások is előszeretettel helyezik kabalából a bejárathoz, hogy ügyfeleket és prosperitást hozzon. Állítólagos kedvező spirituális tulajdonságainak köszönhetően a kínai újév megünneplésének szintén közkedvelt eleme.

A barátságnövényként is ismert fácskát gyakran adják ajándékba barátoknak és ismerősöknek. Ha a növény élettel teli és színei élénkek, az arra utal, hogy jó gondját viselték. A hagyomány szerint a barátnak adott szép pozsgafa arról tanúskodik, hogy mennyire fontos számodra az a barát.

A pozsgafa a boldogságot, gazdagságot, barátságot, jólétet és sikert szimbolizálja. Te ismersz olyan népi hagyományt, amiben hiszel? Írd meg hozzászólásban, ezt a cikket pedig mutasd meg barátaidnak és családtagjaidnak. Ők a cikken felbuzdulva lehet, hogy beszereznek majd maguknak is egy pozsgafát, és élvezhetik annak pozitív hatását.