VIGYÁZZATOK EZZEL A HÚSSAL! Az emberi szervezetben, hányást, hidegrázást, lázat okozhat. Erről a TV2 Tények egyik riportjában is szó volt!

Régebb a csirkehúst tartották az egyik legelérhetőbb és legjobb húsfélének, mivel sok jótékony fehérjét tartalmaz, könnyen emészthető és a rossz koleszterinszintet sem emeli túlságosan meg.

Ezek a veszélyei a gyakori csirkehús fogyasztásának!

Ma a háztáji csirkehúst leszámítva, a bolti, farmokról származó csirkehús nem valami egészséges, hiszen már eleve génmódosított szárnyasoktól származik, amelyeket még növekedés hormonokkal, antibiotiumokkal is tele injekcióznak, a tartásukról nem is beszélve, hiszen zsúfolt farmokon sokszor még a szárnyukat sem tudják széttárni.

Mindezek ellenére talán mégis jobb választás, ha a csirkehúst kisütjük, vagy megfőzzük, mintha a feldolgozott, szalámikat, párizsit vásárolnánk.

Mit kell figyelembe venni a csirkehús vásárlásakor?

Először is kérdezzük meg az eladótól, hogy mennyire friss a hús, mikor kapták, honnan van, minden szükséges élelmiszerbiztonságra vonatkozó engedéllyel rendelkeznek-e. Ez azért fontos, mert fennállhat az E-Coli bakteriális fertőzés veszélye, amely hasmenést, lázat okozhat, és megtámadhatja a tüdőket, gyulladást okozva. Több kutató is beszámolt már arról, hogy a csirkehús azért van kitéve az E-Coli baktériumfertőzésnek, mert ez a kórokozó már az antibiotikumoknak is ellenáll.

Igaz, hogy kevesebb rossz koleszterint tartalmaz a csirkehús, mint a disznóhús, de az, akinek problémája van ezen a téren, érdemes ha halat eszik a csirke helyett. Ha mégis asztalra kerül a comb, egyéb finomság, akkor ne olajban süssük meg, hanem főzzük meg, vagy rostok készítsük el.

Ha túlzásba visszük a csirke, de az egyéb állati húsok fogyasztását, és nem fektetünk elég hangsúly a zöldségek és gyümölcsök evésére, akkor szakértők szerint akár 40 százalékkal is növelhetjük a rák kialakulásának esélye. A sült húsok növelik a mellrák, a vastagbélrák esélyét, így csak kevés ilyen ételt fogyasszunk.

Sokszor a csirkéknek arzént is adnak, hogy jobban nőjenek. Szakértők vizsgálatai alapján a boltban kapható csirkék 55 százaléka arzént tartalmaz, ami ha felhalmozódik az emberi szervezetben, hányást, hidegrázást, lázat okozhat. Erről a TV2 Tények egyik riportjában is szó volt:

Így kell egészségesebbé tenni a csirkehúst!

először is érdemes keveset fogyasztani, helyette több zöldséget, gyümölcsöt együnkha nagyon szeretjük a csirkehúst, 3 naponta roston süssük kivásároljunk háztáji csirkétlegalább 150 Celsius fokon süssük meg