A rák 10 apró tünete, amit senki nem vesz komolyan

betöltés...

A rákos megbetegedések az évszázad nagy kérdőjelei, amelyek kialakulásával és kezelésével kapcsolatban, kisebb-nagyobb sikerekkel folyamatosan kutatásokat végeznek. Megjelenésüket, kockázati tényezőiket, lefolyásukat és gyógyulási esélyeiket tekintve különbözőek, azonban egyben hasonlítanak, mégpedig abban, hogy az abnormális sejtek kontrollvesztett túlszaporodása jellemzi őket.

Ez a sejtburjánzás a kiindulási szövetről, szervről áttéteket képezhet, és szervezet szinten szóródhat. Az áttétek már nagy eséllyel halálos kimenetelt vetítenek előre.

A rákok 30-50%-a megelőzhető lenne

A WHO szerint a rákos megbetegedések igen nagy száma, közel fele megelőzhető lenne olyan életmódbeli tényezők elhagyásával, mint a dohányzás, alkoholfogyasztás, egészségtelen táplálkozás vagy ülő életmód.

Az időben történő diagnózis szintén kulcs szerepet tölt be a rákos megbetegedések kimenetelében. Ebben az esetben nem csak a páciens túlélési esélyei növekednek jelentősen, de az alkalmazott kezelés sem annyira megterhelő a betegek számára.

Nagyon fontos, hogy az emberek tudatában legyenek azoknak az alapvető tüneteknek, amelyekkel a test jelez, hogy valami nincs rendben, hogy rákos megbetegedés gyanúja áll fenn. Ezek időben való felismerése a korai diagnózis elengedhetetlen összetevője.

10 tünet, amit mindenkinek ismernie kell

1 – Tartós, szűnni nem akaró köhögés és rekedtség.

2 – Megmagyarázhatatlan fájdalom.

3 – Székelési szokások megváltozása.

4 – Vizelési szokások megváltozása.

5 – Gyógyulási nehézségek.

6 – Ok nélküli fogyás.

7 – Anyajegyek számának, küllemének megváltozása.

8 – Nyelési nehézség.

9 – Szokatlan csomók, dudorok a testen.

10 – Megmagyarázhatatlan vérzés.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

betöltés...