Az éhenhaláshoz sem elég Boros Lajos nyugdíja.

Az egész ország aggódott a nagybeteg Boros Lajosért. A 72 éves híresség, aki sokáig Bochkor Gábor oldalán szórakoztatta az embereket az éter hullámain keresztül, felvette a kesztyűt és harcolt az életéért. Elszántságát végül siker koronázta: nemrég szívbillentyű műtéten esett át, amellyel lassan, de biztosan javul állapota. Sőt, egy gyógytornász segítségével elkezdte visszanyerni fizikai erejét is, már egy egész emeletnyit tud lépcsőzni, mesélte a Mokka stúdiójában. A gyógyulás azonban nincs ingyen, hiszen a műtét után többféle gyógyszert kell szednie Boros Lajosnak, amelyek sokba kerülnek. Ám Boros nyugdíjából erre nem futná, mint az néhány éve az Esti Frizbiben adott interjújából is kiderült. 

– Olyan száztízezer a nyugdíjam – mondta akkor a rádiós, aki akkor azt is bevallotta, mivel nincs rendszeres bevétele, nem tud a korábbi életszínvonalon élni feleségével. De azt is hozzátette: azért nem kell őt sajnálni, mert szerencsére előre gondolkodott. – Amikor jól kerestünk annak idején, akkor tartalékoltam, nem tudom, mire számítottam, de most jól jön. Úgy számolom, hogy olyan két évre elég a tartalékunk.

Így aztán most van mihez nyúlnia, hogy a mindennapi élet költségei mellett mostani pluszkiadásait is finanszírozni tudja: a rádiós most úgy döntött, eladja egyik ingatlanát is, hogy ne kerüljön szorult helyzetbe. 

– Mint kiderült – és mi el is feledkeztünk róla –, mi terveztünk egy családi házat Veresegyházon. Már meg is terveztettem, már volt madárház is benne, meg minden más, amit beleálmodtam, aztán kiderült, hogy minden sokkal drágább, mint amilyen. Most örömmel fedeztük fel, hogy ha megszabadulnánk ettől a telektől, ezzel két-három évre nem kellene senkire se támaszkodni. Én már azon is gondolkoztam, hogy mi éri meg: engem gyógykezelni vagy hagyni a francba a gyógykezelést. Tudok-e én annyit produkálni, hogy visszaadjak ezekből a befektetésekből – mondta a műsorban Boros. 

Ezt mondja Bochkorról

Most, hogy Boros Lajos már hetente egyszer rádiózik, sokakban felmerült, hogy vajon újra összeállnak-e még Bochkorral.

– Gábor föl szokott hívni, és érdeklődik a hogylétem felől. Ugyanis bár az köztudott, hogy soha nem voltunk barátok, azt senki nem tudja, hogy ennek ellenére is kőkeményen kiálltunk egymás mellett a főnökeinkkel szemben, amikor a másikat ki akarták rúgni. Így ma már azt is elképzelhetőnek tartom, hogy fogunk mi még együtt rádiózni! Annak ellenére, hogy a mai napig szívok miatta, hiszen ellentmondást nem tűrően kijelentett olyan dolgokat, amelyekkel kiverte a hallgatóknál a biztosítékot – és utána a fél ország engem szidott, hogy milyen bunkó ez a Boros…