Gábor közel 8 évig feküdt holtan az ágyában, szomszédai azt hitték, a pszichiátrián van

Gábor közel 8 évig feküdt holtan az ágyában, szomszédai azt hitték, a pszichiátrián van. Csaknem nyolc éve mumifikálódott holttest látványa fogadta az új tulajt, amikor belépett az árverésen vett lakásába. A korábbi lakos, Gábor bőre leszáradt, már a csontjai látszódtak. Az előírásoknak megfelelően a végrehajtók, rendőrök és egy lakatos társaságában érkezett kedd délelőtt Szolnokon, a Puskás Tivadar körúti frissen vásárolt lakásához az új tulajdonosnő a fiával. Kopogás és csöngetés után a szakember néhány perc alatt kinyitotta az ajtót, de ami ezután következett, arra a sokat látott járőrök és végrehajtók sem számítottak.

Miután a középkorú tulaj belépett a szobába, az előző lakos, R. Gábor legalább nyolc éve aszalódó holttestére bukkant az ágyban. A bejárati ajtón belül hosszú évek óta felhalmozódó szórólapok, levelek és a végrehajtók által kiküldött levelek is ott hevertek. A térdig érő papírszemetektől alig tudták kitárni az ajtót.

A Borsnak sikerült elérnie az egyik személyt, aki jelen volt a nem mindennapi felfedezés pillanatában.

– A csontjai jól látszódtak, a bőre pedig szinte teljesen le volt száradva. Az összeaszott test úgy nézett ki, akár egy múmia. Olyan kemény volt, mint egy bútor, az élére lehetett volna állítani. Nem volt az a hányingerkeltő, bomlóhús-szag, de az állott levegő illata sem volt túl kellemes – mondta a Borsnak a megdöbbent férfi. 

A rejtélyes körülmények között elhunyt állami gondozott Gábor csaknem tíz éve költözött a házba. Nagyon zárkózottnak ismerték, senkivel sem kommunikált. A halála idején negyven év körüli volt katonáról szomszédja könnyeivel küszködve beszélt.

– Nem látogatta senki. Az orvosi kezelései miatt többet volt a pszichiátrián, mint itthon. Azt hittük, hogy végleg bent fogták, ezért nem is gyanakodtunk a hollétről. Szörnyű ez az egész, annyira megviselt, hogy nyugtatót kellett bevennem – mondta megtörten az ötven éve itt élő Ger­hárt Józsefné, aki hozzátette: nem ez volt az első tragédia a házban.

Gerhárt Józsefné: Azt hittük, hogy végleg benntartották a pszichiátrián 

Húsz éve egy fiatal fiú végzett magával a másodikon. Munkahelyén sikerült elérnünk a friss tulajdonos nőt is, aki nem akart nyilatkozni. Úgy tudjuk, a történtek után sem adna túl az ingatlanon. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.