10 kép, ami igazolja, hogy az édesanyák és édesapák máshogy fogják fel a gyereknevelést

Hányszor hallottuk már, hogy a nők és a férfiak külön bolygókról származnak, csak azért, mert nem ugyanúgy gondolkodnak, nem ugyanúgy oldanak meg helyzeteket, nem ugyanúgy fogják fel a problémákat. Természetesen még tudnánk sorolni azokat a dolgokat, amikben különböznek, ilyen például még a gyereknevelés, ami szintén egészen más. Az édesanyák sokkal szigorúbban és következetesen nevelik csemetéiket, míg az apukák inkább lazán fogják fel az ezzel járó helyzeteket és egyéb dolgokat. A mai cikkünkben képek formájában szeretnénk nektek megmutatni, hogy miről is beszélünk.

1, Amikor anyukád hosszú üzenetben köszönt fel téged a jeles napon és minden szépet, meg jót kíván neked az elkövetkezendő éveidben. Az édesanyák már csak ilyenek.

Ezzel szemben apukád, még azt sem tudja, hogy hány éves lettél, és amikor úgy döntesz kijavítod, gyakorlatilag az jön le, hogy neki áll feljebb.

2, Játszóház meglátogatása anyával vs. apával. Tudni kell, hogy apával mindig veszélyesebb az élet.

3, Valahogy az édesanyák sokkal sokkal szigorúbban fogják fel a tanulással kapcsolatos kudarcokat, ezért van az, hogy egyes után mindig bünti van.

Az édesapák viszont kellő lazasággal fogják fel, ha az egyik dolgozatod nem sikerült, és mindent megtesznek azért, hogy megpróbáljanak felvidítani.

4, Valahogy az első kézműves tárgyak egészen máshogy néznek ki, ha anyukával vagy apukával csinálod. Anyunál szépen kidolgozott dolgokra számíthatsz, míg apánál inkább félelmetesre.

5, Az édesanyák általában mindent megosztanak gyermekeikkel, sok időt töltenek velük, hogy erősebbé váljon a kapcsolatuk, ezzel szemben az édesapáknak az az együtt töltött szabadidő, hogy ők etetés közben PLayStationnal játszanak.

6, Amikor rosszul érzed magad, édesanyád anyatigrisként ugrik elő, és mindent megtesz, hogy sokkal jobban érezd magad. Például kihívja az orvos, finom ételt csinál, meleg teával kínál, és ott gubbaszt melletted órákon át.

Ezzel szemben az édesapák nem igazán törődnek ezzel, mert az hiszik minden csak szimulálás.

7, Az anyukák leülnek a gyerekek mellé és segítenek nekik a tanulásban, például a színek, számok megismerésében, a betűk felismerésében, és ahogy egyre nagyobbak lesznek úgy nehezednek a feladatok, de az édesanyák kitartanak. Az apukák viszont megtanítják gyermekeiknek, hogyan kell szórakozni és jól érezni magukat.

8, Az anyukáknak és apukáknak egészen más elképzelései vannak arról, hogy milyen is az együtt eltöltött minőségi idő. Az anyukák sokat sétálnak és játszana a szabadban gyermekeikkel, míg az apukák ezt úgy értelmezik, hogy ilyenkor a gyerekek őket szolgálják ki és azért vannak, hogy nekik jó legyen.

9, A természetben való tapasztalatszerzés is más ha anyukával és más ha apukával szerzed meg. Az édesanyák megmutatják gyermekeiknek a virágokat, a fákat, állatokat… stb. Viszont az édesapák minden piszkos játékot megtanítanak nekik. Ezzel azonban csak negatív dolgokat érnek el a gyereknél.

10, Mondhatjuk, hogy a bevásárlás is nagyban különbözik abban az esetben, mikor édesanyáddal mész és amikor apukáddal karöltve vonulsz a sorok között. Az anyukák megmondják, hogy mit és hogyan tedd a kosárba, az apák viszont azt szeretik, ha csendben és sírás nélkül le tudják a vásárlást.

11, Amikor egy édesanya meghallja, hogy gyereke kisebb balesetet szenvedett, akkor a legrosszabb forgatókönyv játszódik le agyában. Számukra ez felér egy nagyobb sokkal még abban az esetben is, ha nem volt túl komoly a dolog.

Ezzel szemben az édesapáknak nem az az első kérdése, hogy te, hogyan vagy, nem tört-e el valamid és a többi aggódó kérdés, hanem, hogy mi van a szeretett kis autójával.

Nektek is ismerősek?