Egy egyszerű gyakorlat, ami helyrehozza a hátadat és javítja a testtartásodat csupán napi 2 perc alatt

A rossz testtartás sokféleképpen árthat az egészségünknek. Fejfájást, nyakfájást, légzési nehézséget okoz, rontja a közérzetet és az önértékelést is. Hogy mindezt elkerüld és a tartásod újra szép legyen, próbáld ki a következő gyakorlatokat és végezd őket nap mint nap.

1. lépés

Állj egyenesen, lábfejeid egymás mellett, karjaid a tested mellett. Tekintetedet szegezd előre egy bizonyos pontra. Nyújtsd előre a karjaidat vállmagasságban. Enyhén hajlítsd be a könyökeid, a bal karodat keresztbe tedd a jobb karod fölé, hogy a két karod párhuzamos legyen a talajjal.

2. lépés

Lassan közelítsd egymáshoz a kezeidet, majd kulcsold őket össze, nyomd össze a tenyereidet. A könyökeidet egy kicsit emeld fel, az ujjaidat nyújtsd felfelé. A hátadat és a fejedet tartsd egyenesen.

3. lépés

Karjaid továbbra is legyenek összefonva a mellkasod előtt, térdeidet kissé hajlítsd be. Emeld fel a bal lábfejedet, a jobb lábfejed pedig szilárdan maradjon a talajon.

4. lépés

A bal combodat tedd át keresztben a jobb combodon olyan magasan, amennyire csak tudod. A bal bokádat dugd a jobb vádlid mögé. A bal lábadon a lábujjak lefelé mutassanak. Lélegezz egyenletesen, próbáld megnyújtani a gerincedet.

Egyensúlyozz ebben a pózban 30-60 másodpercig, majd lassan engedd le a lábaidat és a karjaidat, majd ismételd a gyakorlatot az ellentétes oldalon is.

Tippek kezdőknek

  • Ha ebben a pózban megtartani magad túl nehéz, a falnál megtámaszthatod a hátad.
  • Ha nem tudod összefonni úgy a karjaidat, hogy közben a tenyereidet egymáshoz nyomod, nyomd össze kézfejedet.
  • Ha a felemelt lábadon a bokádat nem tudod a másik vádlid mögé dugni, kissé süllyeszd lejjebb a csípődet és a felemelt lábad nagyujját tedd a talajra.

Ezért hatékony

Azonkívül, hogy javítja a testtartást, a sas póznak egyéb előnyei is vannak:

  • Javítja az egyensúlyt és a koordinációt.
  • Javítja a koncentrációt.
  • Erősíti a vádlit, a combot, a bokát.
  • Nyújtja a csípőt, a combot, a vállat és a hátat.
  • Az egész testet rugalmasabbá teszi.
  • Stimulálja az immunrendszert.

Ne végezd a gyakorlatot, ha nemrégiben térd-, boka-, váll vagy könyöksérülésed volt. Ha bármilyen olyan betegséged van, ami összefüggésben van az egyensúlyérzékeddel, például alacsony vérnyomás vagy belsőfül betegség, a fal mellett végezd a gyakorlatot. Terhesség késői szakaszában nem ajánlott a gyakorlat.