Hazafelé tartott egyedül, amikor 3 férfi elrabolta, majd eszébe jutott anyja tanácsa és ….

betöltés...

Édesanyánk mindig óva intett minket, hogy sötétben soha ne mászkáljunk az utcán egyedül, ami egyrészt érthető aggodalom, másrészt gyakran elkerülhetetlen, hiszen nem lehet mindig mellettünk valaki.

Hajlamosak vagyunk azt is elhinni, hogy ilyen velünk soha nem történhet meg, csak mással vagy csak a filmekben. A 20 éves Jordan Dinsmore is hasonló hozzáállással bírt, míg egyik nap, csupán pár lépésre a lakásától 3 férfi megtámadta késő este.

Szerencsére Jordan odafigyelt, amikor édesanyja elmondta neki, hogy ilyen esetben mit kell tenni, hogyan szabadulhat meg.

A férfiak pisztollyal fenyegették, elvették a bankkártyáját és minden egyéb értékét, ugyanakkor követelték, hogy üljön be a kocsijába velük együtt és vezessen, mivel ők nem tudták a kézi váltós autót kezelni.

Mivel fegyver volt náluk, Jordan kénytelen volt engedelmeskedni.

“Azt mondták, hogy legalább egyikükkel közösülnöm kell.” – mesélte utólag Jordan.

A helyzet teljesen reménytelennek tűnt, majd Jordan elkezdett emlékezni rá, mit mondott neki az édesanyja, aki maga is megmenekült egyszer egy szexuális zaklatástól még diákként.

“Anya mindig azt mondta nekem, hogy nem hagyhatom, hogy egyedül maradjak velük, mert akkor már semmi remény nem lesz rá, hogy egy arra járó a segítségemre siessen.”

Jordan lehetőségei korlátozottak voltak. Vagy tovább vezet, vagy kiugrik a mozgásban lévő járműből.

Nem volt idő sokat gondolkodni, így Jordan kinyitotta a kocsi ajtaját és kiugrott az autóból.

“Csak egy dolog járt a fejemben: ‘Tedd meg, tedd meg, tedd meg!’, a következő pedig az volt, hogy a kezem a kilincsen, nyílik az ajtót és bámulom a járdát.”

“Amikor felébredtem, próbáltam felállni.”

Ekkor Jordan elkezdett segítségért kiáltani és az arra járó autók közül az egyik meg is állt.

“Ott ültek egy mozgó gépkocsiban, sofőr nélkül, miközben egy 20 éves lány túljárt az eszükön. Megnéztem volna, hogy milyen arcot vágtak ekkor.” – jegyezte meg Jordan az eset után.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

betöltés...