Duzzad a lábad és a bokád? Ez a 3 gyógymód gyógyszer nélkül megoldja a problémád!

betöltés...

Manapság egyre több ember küzd a láb-vagy bokaduzzadás problémájával. Ennek számos oka lehet, kiválthatja például a rossz vérkeringés, az ülő-vagy állómunka, de a szervezet vízvisszatartása is.

A kezdetben csak esztétikai panaszokat okozó betegség egy idő után komoly fájdalmakkal, és akár mozgáskorlátozással is járhat.

Mielőtt komolyabbra fordulna a lábduzzadásunk, érdemes kipróbálni az alábbi gyógymódok valamelyikét. A természetes módszerek segítségével rövid idő alatt, és mellékhatások nélkül szabadulhatunk meg a láb-vagy bokaduzzadástól.

3 módszer, mely segítségével megszabadulhatunk a boka-és lábduzzadástól:

Mentás fürdő

4 csésze vízben főzzük fel egy ½ csésze szárított vagy friss mentát. Miután felforrt a víz, vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni tíz percen keresztül. Ezután szűrjük le, öntsük egy tálba a főzetet, és áztassuk benne a lábainkat egy fél órán keresztül.

2. Frissítő vízfürdő

Vannak, akiknél nagyon jó eredmény érhető el egy frissítő lábfürdővel. Töltsünk meg egy tálat vízzel, és áztassuk benne a lábaink legalább egy fél órán keresztül. A nyári időszakban természetesen az a legjobb, ha minél hidegebb vizet alkalmazunk.

3. Sós lábfürdő

A keserű só az egyik leghatékonyabb természetes alapanyag, mely segítségével számos egészségügyi problémától megszabadulhatunk. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően, a bőrön keresztül felszívódva helyreállítja a szervezetünkben megbomlott egyensúlyt. Töltsünk egy tálba annyi vizet, hogy bokáig érjen, majd oldjunk fel benne egy maréknyi Epsom-sót. Legalább fél órán keresztül áztassuk benne a lábainkat. Nem csak a duzzadást szünteti meg, hanem ellazítja az egész szervezetet, megnyugtat, és kiegyensúlyozottá tesz.

betöltés...