Minden nap elment a hajléktalan mellett. Aztán amikor rájött, ki ő valójában, egy csókot nyomott a homlokára

Sosem tudhatjuk!

Raimundo Arrudu már 35 éve élt az utcán. A férfira senki nem figyelt fel igazán. Egészen 2011 tavaszáig, amikor minden megváltozott. Ekkor találkozott azzal a nővel, aki egy napon nem tudta tovább türtőztetni kíváncsiságát és úgy döntött megszólítja.

Az tűnt fel neki első sorban, hogy a férfi mindig egy papírral és ceruzával a kezében ül. Mint kiderült, verseket ír. Raimundo egész életében novellákat, regényeket és verseket gyártott, amit akkor sem hagyott abba, amikor az utcára került. Mint minden író, ő is reménykedett benne, hogy egy napon publikálják a műveit, de egy hajléktalannal senki nem akart szóba állni. Őt ez sem keserítette el annyira, hogy felhagyjon az írással.

A nőt annyira lenyűgözte a férfi tehetsége, hogy egy Facebook oldalt csinált a számára, ahol minden írását nyilvánossá tette. Sem a férfi, sem ő nem gondolták, hogy ez hova fog vezetni.

Az oldalon elolvasható volt az is, hogy a 77 éves férfi már régóta hajléktalan, és korábban kertészként dolgozott. Az országát sújtó diktatúra alatt lett hajléktalan.

Művei és írástudása annyira lenyűgözték az embereket, hogy idővel 100 ezer követője lett. De ez nem minden. Valaki felismerte a Facebookon, és kiderült, hogy a testvére, akit elveszettnek hitt.

Azonnal felvette vele a kapcsolatot, és beköltöztette a saját házába. Raimundo 35 év után először tudott rendesen fürdeni. Belegondolni is nehéz, milyen érzés lehetett.

Csodálatos, hogy egyetlen kis jótettből, milyen láncolat indult el!