A 10 éves kislányt lekapcsolták a gépekről. Ekkor hirtelen felült, és ezt mondta szüleinek

betöltés...

Az orvosok sem értik, mi történhetett.

Abby Furco 4 éves volt, amikor felfedezték, leukémiás. Az orvosok nem áltatták szüleit, megmondták nekik, nincs okuk reménykedni, a túlélés esélye mindössze 20 százalék. A szülőket lesújtotta a hír.

Az elkövetkező 6 évben Abby bátran küzdött a betegséggel, számtalan kezelésen esett át: kemoterápián, sugárkezelésen, még csontvelő átültetése is volt. – Végig szeretettel vettük körbe, mert tudtuk, hogy bármikor elveszíthetjük őt – mondja Abby édesanyja, Patty. – Voltak pillanatok, amikor nagyon rezgett a léc: sok fertőzést kapott, ami könnyen az életébe kerülhetett volna. Mi semmiben nem tudtunk neki segíteni, csak néztük, ahogy küzd az életéért.

Közzétette: Lantz Lewis2015. január 15., csütörtök

2013 telén úgy tűnt, Abby a nehezén már túl van. Újra járhatott iskolába, focizhatott, beállhatott a cserkészekhez – egyszóval élhette az életét, mint bármelyik másik gyerek.

De a következő évben a rák visszatért, és ezúttal még súlyosabb volt a baj. – Teljesen mozgásképtelenné vált, minden mozdulat fájdalmas volt, beszélni is alig tudott – folytatja Patty. Bár Abby újabb csontvelő transzplantáción esett át, a szervezete nem fogadta el az új csontvelőt, és betegebb lett, mint valaha. A veséje kezdett összeomlani. Amikor Abby már csak egy órát volt magánál naponta, szülei felkészültek a legrosszabbra. Az orvosok is azt tanácsolták, búcsúzzanak el szeretett lányuktól. Abby testvéreit felkészítették arra, ami elkerülhetetlen, a nagyszülők is elmentek még utoljára meglátogatni az unokájukat. Abby szülei nehéz szívvel elkezdték szervezni a gyermekük temetését: kiválasztották a megfelelő koporsót, és a zenét is.

She's probably upset that she had to start off with an empty bucket.

Közzétette: Lantz Lewis2014. november 1., szombat

Abbyt levették a dialízisről, az orvosok hazaengedték meghalni. Azt mondták, gépek nélkül jó, ha 48 óráig lesz még életben. És ekkor csoda történt: Abby egyszer csak felébredt, és azt mondta, “Még annyi dolgom van az életben.”

Senki nem tudta, mi történt. Abby családja, barátai és orvosai is alig hittek a szemüknek, mert a lány egyre erősebb lett, újra elkezdett járni, és láthatólag javult az elkövetkező hónapokban. Az orvosok szerint a felépülésre semmilyen magyarázat nincs. Bár Abby életkilátásai bizonytalanok, családja reménykedik. – Láttuk őt majdnem meghalni, és láttuk őt visszatérni az életbe. Kíváncsian várjuk a jövőt – mondja az édesanya.

Úgy tűnik, a most 10 éves lánynak több akaratereje van, mint azt bárki képzelte.

betöltés...