A világ 8 legmenőbb bűvésztrükkjének leleplezése

A bűvészek száma a világon igen elenyésző – 25.000-ből mindössze 1 ember van tisztában vele, hogyan lehet bűvész trükköket előadni. Ha tovább olvasol, te is közéjük tartozhatsz.

Ha érzed magadban a késztetést, hogy lenyűgözd a családodat vagy egyszerűen csak a kíváncsiság hajt, akkor jó helyen jársz, ugyanis megismerheted néhány igazán zseniális bűvészmutatvány titkát.

1# Galambos trükk Darcy Oake-tól

Darcy Oake-ot a Britains Got Talent-ben ismerhette meg a nagyérdemű. Egy igazán tehetséges fiatalember, aki galambokkal végzett bűvészmutatványokat és a zsűrit azonnal megvette.

Az egyik ilyen trükk az volt, hogy egy égő tollból elő galambot varázsolt. Ez lényegében úgy volt, hogy a toll egy piropapírként ismert bűvészkellék, ami meggyulladva elég időt ad a mutatványosnak, hogy a kabátja ujjának rejtett zsebéből gyorsan előhúzza a galambot.

2# Üdítős doboz a kártyán

Bár elsőre úgy tűnik, hogy maga a mutatvány fizikai lehetetlenség, ha kicsit a dolgok mögé nézünk, mindjárt meglátjuk, hogy az egyik lehető legegyszerűbb a világon.A kártya, amely a dobozt tartja, lényegében ki van támasztva, amit elölről nem lehet látni. Ilyen módon bárki képes ezt megcsinálni.

3# Citromos trükk Jamie Raventől

Szintén Britains Got Talent-es szereplőről van szó.

Alesha egy ajándékdobozt kapott Jamie-től, majd egy vicces bankjegyet, amelyet alá kellet írnia. Ezt Jamie összehajtotta, miközben egy másik papírrá “változott” a kezében. Ez a papír lényegében ott rejtőzött a kezében, csak nagyon gyorsan kicserélte azt a bankjeggyel. Ekkor megkérte Alesha-t, hogy nyissa ki a dobozt, amiben egy citrom volt. Ezt kettévágva előkerült az aláírt bankjegy, amelyet Jamie ügyes mozdulattal becsúsztatott a citrom belsejébe a gyümölcs csúcsán lévő lukon keresztül, amit senki nem láthatott.

4# Telefon az üvegben

Egy igazán népszerű mutatvány, amelyhez egy műanyag flakon és egy telefon szükségeltetik. A bűvész egy átlagos palackot fog, amit a közönség is ellenőriz. Ezután fogja a telefont, ami varázsütésre az üveg belsejébe kerül.A legtöbb bűvész azt teszi ilyenkor, hogy egy apró, kifejezetten éles pengét tart a kezében, amellyel villámgyorsasággal vág egy rést a palackon, amin bepattinthatja a telefont az üvegbe.

5# Vízből jeget pillanatok alatt

Ez az a trükk, amelyben a bűvész vizet önt egy bögrébe, majd egy pillanat múlva jeget húz ki belőle.

Egyszerű, de mégis nagyszerű mutatvány. A bögre aljára egy szivacs van erősítve és a jég már alapból benne van. A beleöntött vizet a szivacs elnyeli és már csak a jég fog kiesni belőle, ha felfordítja azt.

6# Csavart telefon Dynamo-tól

Egy igazán látványos trükk, amit akár te is megcsinálhatsz.

A bűvész lényegében már előkészült egy fél iPhone hátlappal, amit a telefon képernyőjéhez fogott. Ezután csavart egyet a telefonon, ami úgy tűnik, mintha a középpontja körül rotálna. Az igazság az, hogy Dynamo az egész telefont elfordítja és a fél hátlapot előre húzza, majd visszafelé ugyanezt teszi fordítva. Mindössze a gyorsaság számít.

7# Át a falon

A színpadon egy valóban téglából épült fal van, amelyen úgy tűnik, hogy a bűvész teljes egészében áthatol.Nagyon látványos mutatvány, de a színfalak mögött kiderül, hogy a fények, az asszisztensek és a bűvész tökéletes összehangolt játéka csupán.

8# Halálos fűrész mutatvány David Copperfield-től

A világ leghíresebb bűvésze, David Copperfield mindig ámulatba ejti közönségét drámai mutatványaival. A halálos fűrész trükk is egy ilyen, amely láthatóan a törzsénél vágta ketté a testét.

Mint kiderült nem egyetlen ember szerepelt a mutatványban. Copperfield alsó teste egy asszisztenshez tartozott. Copperfield valódi alsó teste és az asszisztens felső teste az asztal alatt rejtezett mindvégig.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!