Végső stádiumú 9 éves rákos kisfiú kitartott kishúga születéséig, majd halála előtt egy nagyon fontos dolgot mondott

Amikor a kilenc éves Bailey Cooper-rel közölték, hogy már csak napjai vagy hetei vannak hátra, eldöntötte, hogy ki fog tartani addig, amíg testvére meg nem születik. Annak ellenére, hogy a rák az egész testében elterjedt, képes volt rá, hogy nevet adjon és kezébe vegye újszülött kishúgát.

Bailey 2016 nyarán betegedett meg. Amiről az orvosok azt gondolták, hogy egy ritka vírusos betegség, arról kiderült, hogy egy nyirokrendszert megtámadó daganattípus, a Non-Hodgkin limfóma.

Bailey apukája, Lee elmondta, hogy a család reménykedett abban, hogy Bailey-nek sikerül a kezelés korai szakaszában meggyógyulnia.

Bailey kemoterápiás kezelése sikeresnek bizonyult, mivel 2017 februárjában felépülni látszott. Húsvétkor azonban a család szomorú telefonhívást kapott a kórházból, miszerint Bailey visszaesett és sajnos további kezelésekre lesz szüksége.

“Újra elkezdett kemora járni és az orvosok elmondták, hogy azon a ponton 70%-os túlélési aránnyal rendelkezik.” – mondta Lee.

Közzétette: Lee Cooper2016. november 25., péntek

“Az orvosok mindent megpróbáltak és elmondták nekünk, hogy ha sikerül is túlélnie, a hosszútávú hatások az egész további életére ki fognak hatni. Őssejt transzplantációban is részesült.”

Augusztus végén arról tájékoztatták a szülőket az orvosok, hogy az agresszív rák elérte a 4. stádiumot, átterjedt Bailey mellkasára, tüdejére, májára és gyomrára is.

Lee és Rachel, Bailey anyukája, elmondták a fiuknak, hogy csak napjai vagy hetei vannak hátra.

Loves this guy soooo much.

Közzétette: Lee Cooper2017. augusztus 29., kedd

“Ugyan csak 9 éves volt, de nagyon őszinték voltunk vele. Amint elmondtuk neki, azonnal könnyekre fakadt és azt mondta, hogy nem tudja egyedül végigcsinálni.”

“Ott maradtunk vele és néhány óra alatt lenyugodott, majd mosolyogva azt mondta, hogy menjünk haza.”

Az orvosok azt mondták, hogy a kishúga születését már nem élheti meg, Bailey-nek azonban eltökélt szándéka volt, hogy találkozzon legfiatalabb testvérével.

“Az utolsókig küzdött és a kórházba tartó úton azt mondta, hogy hívjuk a kislányt Millie-nek.” – mondta Rachel.

Happy mothers day to my beautiful wife. Xxxxx

Közzétette: Lee Cooper2018. március 10., szombat

A bátor Bailey 9 évesen a kishúga születését követő nap ezt mondta:

“Most eljött az én időm, hogy távozzak és az őrangyala legyek.”

Bailey mindent megtett, amit egy báty megtehet a húgáért. A karjába vette, pelust cserélt, fürdette és énekelt neki. Bailey a másik testvéréhez, Riley-hoz is nagyon közel állt.

A mentőautó december 22-én vitte őt a hospice-ba. Szenteste hunyt el, családja körében, ezen szavak kíséretében:

“Csak 20 percig sírhattok, utána törődnötök kell Riley-val és Millie-vel!”