A kakaós piskóta titka – bármilyen krémhez és töltelékhez kiváló!

Ha tudsz egy jól bevált piskóta receptet, akkor mondhatni, meg vagy élve, hiszen bármivel tudod tölteni, ízesíteni. A piskóta egy olyan sütemény, amelyet mindenki meg kell tanuljon elkészíteni, hiszen megfelelő krémmel, töltelékkel bármilyen eseményre fel lehet szolgálni.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 100 gramm liszt
  • 50 gramm kakaó
  • 200 gramm cukor
  • 0,5 evőkanál sütőpor
  • vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés:

1.Válasszuk külön a tojások fehérjét a sárgájától, majd a fehérjéket tegyük a hűtőszekrénybe. Hidegen sokkal könnyebb habot verni belőlük. A tojások sárgájához adjunk 100 gramm cukrot, majd a mixer legnagyobb sebességével eddig verjük, míg szép, krémes lesz. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2.Vegyük ki a hűtőből a tojások fehérjét, majd addig verjük, míg jó kemény lesz a hab. Kezdetben kis sebességen, majd növeljük a sebességet. Közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Akkor lesz készen, ha felfordítjuk az edényt, és nem esik ki belőle a kemény hab.

3.Adjuk hozzá a sütőport, és a megszitált lisztet a kakaóhoz. Ezután kavarjuk hozzá a tojássárgákat, majd óvatosan a tojásfehérjés habot.

4.Vajazzuk ki a sütőformát, majd 170 fokon süssük a piskótát egy fél órán, 40 percen keresztül. Az első 25 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.

5.Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy kész van-e a piskótánk. Ha kész van, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában kihűlni. Ízlés szerint tölthetjük bármilyen krémmel, de önmagában is nagyon finom. Ha három lapot vágunk belőle, akkor egy mutatós tortát is kialakíthatunk.