Ez a kutya küzdött minden erejével, hogy megvédje gazdáját a haláltól. Egy ördögi harapás, és minden megváltozott. Szörnyű, ami történt!

Steve Mason egy Husky, Labrador, Rottweiler keverék, bolyhos fülekkel, barna és cserszínű bundával. Lehet, hogy egy korcs kutya, de egy nagy, erős és csodálatos példája a kutya szépségnek; és ami a legfontosabb, hogy egy hős!

Mason gazdája a hegyekben lakik, és egy olyan kutyát keresett, aki csatlakozik hozzá a hosszú túrákra, mint társ és védő. Amikor meglátta Steve Masont az alomban a többi kölyök között, egyből tudta, hogy ő lesz az!

Míg a többi kutyus visított és játszott, Steve Mason egy közeli virág körül szaglászott. A fiatal nőt lenyűgözte a csendes és nyugodt természete, így aznap örökbe is fogadta, és az elkövetkezendő 16 évben egy különleges kapcsolat alakul ki közöttük!

Évről-évre a két társ bejárta a hegyeket, és amikor a gazda elfáradt, Steve Mason ösztönözte. Egy ilyen erős és hűséges kutyával az oldalán, olyan hegycsúcsokat is elértek, amit eddig még soha.

Otthon egyszerű dolgokat élvezett; volt, hogy órákat töltött fadarabokat rágcsálva.

De 3 évvel ezelőtt, 14 évesen megmutatkoztak az öregedés jelei. Már nem volt olyan erős, és nem mozgott annyit, mint előtte. Hónapról – hónapra egyre gyengébb lett, és végtagjai merevvé váltak!

Amikor a hallása és látása egyre rosszabbodott, tudták, hogy fel kell készülni a legrosszabbra! A gondolat, hogy el kell majd altatni, teljesen elképzelhetetlen volt, de azt sem akarták, hogy szenvedjen!

2016. Március 5-én elindultak a reggeli sétára, ami sajnos az utolsó is volt egyben. Az öreg Steve Mason már nem bírt messzire sétálni. A gazda egyszer csak észrevett valami furcsát; érezte, hogy van valami a háta mögött, egy árnykép… mintegy 250 méternyire egy állat követte őket!

Legelsőnek azt gondolta, hogy lehetetlen, de ahogy megmozdult az állat, a legrosszabb félelme, egy farkas volt az! A környéken nem láttak farkast már több, mint 15 éve!

Megpróbáltak minél hamarabb a házhoz vissza menni, de már túl késő volt, a farkas már csak pár méterre volt tőlük, és készen állt a támadásra!

Lenyűgöző teremtmény volt, aki a lány csípőjéig ért, de nagyon sovány volt, egyértelműen régóta nem ehetett. “Rémültnek tűnt, de nagyon elszántnak is, és főleg nagyon éhesnek!” – emlékszik vissza a lány.

Aztán, minden figyelmeztetés nélkül, a farkas támadt! A fiatalabb kutyákat célozta meg, de Steve Mason elébe ugrott. A nőnek sikerült a többi kutyát elterelni az útból, amíg az öreg kutya harcolt a farkassal! Szörnyű, véres harc volt; Steve Mason-nek semmi esélye sem volt… aztán egy ördögi harapás a nyakra, és a hatalmas állat megölte Steve Mason-t!!

A nő kétségbe volt esve! Az elmúlt 16 év legjobb barátját elvették tőle, és semmi mást nem akart, csak bosszút!

De ahogy nézte, ahogyan a farkas eszi zsákmányát, rájött, hogy a dühe nem fair, hiszen a farkas csak azt tette, amit tennie kellett a túléléshez. Éhes volt, és csak ilyen módon tud élelemhez jutni, ha vadászik. A fiatal kutyákat sem akarta még több veszélynek kitenni, így nehéz szívvel, de elindult haza, és hagyta a farkast.

Néhány nappal később a helyi hatóság közzétett egy képet a farkasról, hogy felhívják a lakosság figyelmét. Tulajdonképpen csodálta ezt a fenséges szépséget, és bár nagy űrt hagyott az életében Steve Mason elvesztése, de harcolt, és méltóságteljesen távozott, és nem csak úgy elhalványult a semmibe!

Levadászni a farkast, ebben az esetben természetesnek tűnt volna, de ez a fiatal hölgy más szemszögből nézte a dolgokat! A természettel együtt éltek, és a farkas is. Steve Mason halála tragédiának tűnhet, de tulajdonképpen feláldozás és hősiesség! Az öreg kutya valószínűleg tudta, hogy ez lesz az utolsó harca, de megmentette a többi kutyát és gazdáját! A teste már nincs a földön, de a gazdája szívében mindig ott lesz, és lelke mindörökké a hegyek közt!