30 titok, amelyről minden pilóta hallgat

A pilóták és az utaskísérők egyenes és nyílt választ adtak olyan kérdésekre, amelyek az emberekben mindig is kételyek voltak, valamint elárultak olyan dolgokat, amitől mindenki meglepődik majd!

1. A mobiltelefonok és az elektronikus eszközök kikapcsolása azért fontos, mert az elektromágneses jelek zavaróan hatnak a pilótára, aki tartja a kapcsolatot a központtal. Repülőgép nem tud lezuhanni mobiltelefon miatt, ez tévhit.

2. A legtöbb pilóta alszik repülés közben. Az idő 2/3-ban csak a segédpilóta van ébren.

3. A landolás azért sikerül sok esetben döccenősre, mert ha a pályán víz van, a pilótának meg kell akadályoznia a csúszást, és határozottabb mozdulattal kell letennie a gépet.

4. Sokan azt hiszik, hogy ha egy híresebb légitársasággal repülnek, ott tapasztaltabb pilótákkal találkozhatnak és a technikai probléma esélye is kisebb lehet. Ez tévhit, ugyanis a nagy légitársaságoknál van a legtöbb üresedés és a legtöbb újonc.

5. Ha az oxigén maszkokat igénybe vesszük a baj esetén, csupán 15 percig ad elegendő oxigént. Ez alatt az idő alatt a pilótának kell megfelelő magasságba lehozni a gépet.

6. A mosdóban található víz elég koszos. Bár időközönként tisztításra kerül, de a paraziták ellen nincs megfelelő védelem.

7. A gépen kapható élelmiszerektől betegednek meg a legtöbben, nagy az ételmérgezés esélye. Esetenként véges szavatosságú termékekkel találkozhatunk a gépen, ha van rá időnk és lehetőségünk, étkezzünk repülés előtt vagy után.

8. Ha házi kedvencedet szeretnéd magaddal vinni, akkor egy igazán borzalmas utat biztosítasz számára. A ketrecek egymáshoz vannak sűrítve, alig van oxigén, valamint az ott lévő zaj mértéke kibírhatatlan, főleg egy több órás út után. Szóval ha kedvenced izgága és ideges lesz a leszállás után, ne lepődj meg rajta!

9. Mielőtt ledönti az üléstámlát,  nézzen hátra! El sem tudja képzelni, hány laptopot törnek ripityára évente bárdolatlan utasok, akik a mögöttük ülővel nem törődve csapják hátra az ülésüket.

10. Az ablak mellett utazóknak van a legtöbb helyük, nem kell külön jegyet venned elsőbbségi beszálláshoz. Keress egy helyet az ablak mellett, és élvezd a kartámlád alján található gomb funkcióit.

11. Soha ne igyál olyan folyadékot a gépen, amely nem a szemed láttára lett kiöntve az üvegből. A wc és a mosdó tartály vizét öntik ki, a kettőnek ugyanis közös a forrása.

12. Tévhit, ha azt gondoljuk, hogy nem nyúlnak a bőröndünkhöz, mert nincs rá elég idejük. Van, akár pár másodperc alatt képesek kinyitni a reptéren még azokat a táskákat is, amelyen lakat van. A legjobb módszer, ha körbe húzod fóliával, és készítesz egy fényképet a bőröndödről a reptéren, ahol jól látszik, hogy csomagfeladáson van a fóliázott bőröndöd.

13. Egyetlen pilóta sem képes kivédeni a villámlás hatását, tévhit azt gondolni, hogy a legzordabb időben is 100 %-os a biztonságunk, hogy elkerüljük a légörvényt.

14. Tudjuk azt, hogy a repülőgépre csak bizonyos mennyiségű cigaretta vihető fel. Nos, ha egy-két dobozzal többet szeretnénk magunkkal vinni, nyugodtan megtehetjük, a legtöbb csempészés ugyanis a repülőgépen történik, a kutyák pedig nem képesek szám szerint meghatározni, hogy mennyi dohányáru van a bőröndben. Az ellenőrzések sem 100 %-osak, ha sok csempész utólag bukik le.

15. Ha meghívod az utaskísérőt egy italra, és a következő járatokon találkoztok ismét, akkor szinte ingyen fogyaszthatsz. A legtöbb légiutaskísérő egy tanulmány szerint így cselekszik.

16. Ha bejelented, hogy törékeny van a csomagodban, senkit sem fog érdekelni a csomagfeladáskor, a bőröndöket ugyanis a gyorsaság és az idő szűkössége miatt dobálják.

17. Németország légterében közlekedve sok utas nem hinne a szemének, ha azt látná, hogy egy sárkányrepülő van mellettünk. Ez azért lehetséges, mert ugyanaz a légi folyosója a repülőgépeknek, mint a vitorlázóknak vagy sárkányrepülőknek.

18. Sokszor a légitársaságok nem biztosítanak időt a pilóták és légiutas-kísérők számára, hogy ebédeljenek, ezért arra kényszerülnek, hogy késleltessék a járatot.

19. Nem létezik biztonságos ülőhely. Az egyik balesetnél vagy az elől utazók halnak meg, vagy azok, akik a hátsó részben foglalnak helyet.

20. Nem lehet vízre tenni egy repülőt. A vízre szállás nem léteik, azonnal elsüllyedne a mélybe, ha a víz felszínén leállnának a turbinák.

21. A legtöbb pilóta szerint a légörvények nem okozhatnak zuhanást, azért kell elkerülni őket, mert elég zavarók a repülés közben.

22. Sok utas körültekintés nélkül engedi le az üléstámlát, és ezzel sok utas sérül meg, könnyen eltörhet ugyanis egy-két csont.

23. Ha nehezen bírjuk a repülést, a gép szárnyai mellé kell ülni, mert ide helyeződik a gép súlypontja.

24. Sok a bakteriális fertőzés a repülőgépen, nincs ugyanis elég idő a két járat között arra, hogy megfelelő tisztításon essen át a gép.

25. A legfrissebb levegő a gép hátsó részében van. Tehát ha valakinek gyakori a légszomja, akkor válassza a hátsó teret.

26. Ha komoly vihar előtt állunk, a pilóták nem fogják ránk hozni a frászt, hogy kitörjön a pánik, egyszerűen csak annyit mondanak, hogy “Úgy néz ki, van egy kisebb időjárási front előttünk.”.

27. Ne papucsban, vagy szandálban utazzunk repülés közben. A bajt ugyanis soha nem tudhatjuk előre, és valljuk be egy zárt cipőben gyorsabban mozgunk, mint egy csúszkáló lábbeliben.

28. Nem az elektromos frekvenciák miatt kérjük, hogy tegyék el az utasok a laptopjukat, hanem azért, mert könnyen kicsúszhat az ölünkből landolás vagy felszállás közben.

29. Minden pilóta fokozott ellenőrzésen és képzésen megy keresztül. Egy tapasztalatlan, határozatlan pilóta kezébe nem adnak engedélyt.

30. A pilóták nem értik, miért félnek annyian a légörvénytől. Szinte lehetetlen, hogy légörvény szerencsétlenséget okozzon. Nem azért kerüljük a légörvényt, mert attól félünk, hogy leszakítja a gép szárnyát, hanem azért, mert bosszantó.

30+1. Amikor a pilóta a biztonsági övekre int minket és a kísérők is bekötik magukat, az komoly légörvényre figyelmeztet, nem árt az óvatosság.

Köszönjük ezeket az információkat!