Ezt issza most mindenki – Új italőrület, ami az álmatlanságon is segít

Egy új recept, ami segít abban, hogy álomba szenderülj.

Ismerd meg a “hold tejet”!

Új őrület hódította meg a Pinterestet és az Instagramot. Egy újabb italdivat van ébredőben, ez pedig nem más, mint az úgynevezett “moon milk”, amit magyarul hold tejnek fordítanánk. A különleges üdítőkombóról készült fotók valósággal elözönlötték a netet, de nem egyszerű divathóbort miatt imádják az idősek és a fiatalok egyaránt, hanem jótékony hatásai miatt is.

Made @alison__wu’s lavender cacao moon milk✨ used the adaptogens I had on hand which were @sunpotion ashwagandha & reishi. Also added @lakantosweetener cause it’s thee absolute best. Have a wonderful night everyone? • • P.s. check out her site for the recipe!

Ashley (@findingmyelement) által megosztott bejegyzés,

Egyszerű, de nagyszerű

Nagymamáink régi receptúrája juthat eszükbe a moon milk összetevői hallatán. Sokunkkal próbáltak annak idején mézestejet itatni álmatlanságra, azonban a legtöbben ki nem állhattuk a negédes nedűt.

Hard to tell, but this is a hot cup of #honeyedmilk commonly featured in #gameofthrones it’s v delicious

Justin L (@jtlyb) által megosztott bejegyzés,

A felturbózott változat azonban amellett, hogy isteni finom, rendkívül dekoratív ital. Elég néhányat megnézni az Instagramot elözönlő fotók közül.

Have you joined the latest Instagram craze? Moon milk, the most gorgeous way to improve sleep, anxiety and restlessness. Link in bio to find out more ?

YOU magazine (@youmagsocial) által megosztott bejegyzés,

Egyből elálmosodsz tőle

Ha a kávét az ébrenlétért, a moon milket az elalvásért fogjuk fogyasztani. A képlet pofonegyszerű: édesfűszerek (fahéj, szerecsendió), méz és egyéb – úgynevezett adaptogén – gyógynövények ízesítik a felmelegített tejünket. Álmatlanság, szorongás és idegrendszeri zavarok kezelésére tökéletes megoldás lehet. Ráadásul igen mutatós, gusztusos ital.

Lássunk egy konkrét receptet is:

Hozzávalók:

  • 1 csésze tehén- vagy növényi tej
  • 1 evőkanál nyers kókuszzsír vagy kakaóvaj
  • ¼ csésze friss gyümölcs (kívánság szerint)
  • 1 teáskanál porított ashwagandha (álombogyó)
  • 1 teáskanál rózsavíz
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés:

A felolvasztott zsiradékot, a tej és a málnát egy kis edényben összeforraljuk, majd áttöltjük egy turmixgépbe. Adjunk hozzá minden fennmaradó összetevőt, és keverjük, amíg sima nem lesz. Fogasszuk azonnal!

| NEW BLOG POST | finally sharing my recipe for goodnight moon milk: dreamy little tonics to aid in a restful night’s sleep! ? I have 3 variations for you! Lavender Vanilla, Honey Chamomile, + Hawaij Spice (think cozy, slightly exotic gingerbread). ? All are super easy to make and so delicious and comforting. Head to the blog for the details! ☺️

T a y l o r J. H a r b i n (@all.purpose.flour.child) által megosztott bejegyzés,