Milyen gyorsan hevered ki a szakítást? Horoszkópod árulkodik róla

Egy szakítás minden esetben fájdalmas dolog, és nem csoda, ha az ember szeretné tudni, meddig kell még a lelki sebektől szenvednie, és mikor kezdi el végre kicsit önfeledten érezni magát. Ugyan a fájdalom kezelésére mindenkinek van módszere – van, aki a barátaival csap görbe estét, más kisírja magát egy romantikus filmen – megúszni a dolgot teljesen nem lehet. Hogy a szakításon mennyi idő alatt teszed túl magad, persze sok mindentől függ, a saját adottságaidtól kezdve az élethelyzeteden át a kapcsolatotok természetéig, de horoszkópod is árulkodhat róla, mennyi ideig rágódsz a lelki seben.

Kos

A Kosokra jellemző, hogy gyorsan továbblépnek, nem szeretnek a múlt sebein rágódni, és energiavesztegetésnek tartanak mindent, ami egy lezárt ügy feletti siránkozáshoz hasonlít.

A szakításokon így gyorsan túllépnek, de előfordul, hogy egyáltalán nem, vagy túl kevés időt adnak maguknak
a lelki sérülés feldolgozására, és az elfojtott vagy meg nem élt fájdalom később nagyobb erővel térhet vissza.

Bika

A Bikákat nem könnyű leteríteni a lábukról, de amilyen erősek és szívósak, olyannyira megviselheti őket egy érzelmi csalódás.

Az ő esetükben minden attól függ, mennyire tárták fel a szívüket: a felszínes kapcsolatokon könnyen továbblépnek, nem csinálnak büszkeségi kérdést a dologból, viszont, ha valakinek megmutatták a legféltettebb gondolataikat, és az mégis elárulja őket, azt nagyon meg tudják szenvedni.

Ikrek

Az Ikrek kettős személyisége a szakítás után is jellemző marad: alapvetően gyorsan visszatérnek a kapcsolat előtti életükhöz, bármikor beleilleszkednek a szingli szerepébe, ugyanakkor váratlanul vissza is zuhanhatnak, és intenzíven élhetik meg a másik hiányát, majd a hullámvölgyből ugyanilyen gyorsan ki is kerülne.

Segít nekik a fájdalom és az érzelmi mélypontok elkerülésében, ha elfoglalják magukat valamivel.

Rák

A Rákok számára a családi és kapcsolati értékek nagyon fontosak, ezért nehezen teszik túl magukat a szakításokon, még akkor is, ha azt ők maguk kezdeményezték.

A Rákok arra is hajlamosak, hogy visszafelé haladjanak, azaz képesek visszatáncolni egy már lezárt, és egyértelműen rosszul működő kapcsolatba, ezért nagyon vigyázniuk kell, hogy az érzelmi biztonság illúziójáért ne adják fel az elveiket.

Oroszlán

Az Oroszlánok kifejezetten érzelmesek, ugyanakkor büszkék is, tehát egy szakítás nagyon megviselheti őket, de az érzelmeiket többnyire elrejtik, nem mutatják. Emiatt a felépülés az ő esetükben sokkal tovább tarthat.

Van, amikor jót tesz nekik, és megkönnyíti a továbblépést, ha valakivel őszintén beszélhetnek az érzéseikről.

Szűz

A Szüzek, amilyen gyengédnek és törékenynek látszanak, olyan erősek tudnak maradni, ha szakításról van szó.

Ugyan az elválás őket is megviseli, de ilyenkor is képesek ugyanolyan jól szervezni a dolgaikat, tudják, mikor mire van idejük és mit kell tenniük, ezért a környezetük többnyire nem is veszi észre, hogy valami bántja őket. Az érzelmek elfojtása azonban nem mindig jó megoldás.

Mérleg

A Mérlegek számára fontos az érzelmi kötődés, ugyanakkor, ha egy kapcsolat már nem jelent számukra izgalmat, könnyedén továbblépnek.

Ha ők szakítanak, nagyon is hűvösek, távolságtartóak tudnak lenni, és egyszer és mindenkorra lezárják a viszonyt – igaz, erre a lépésre nem veszik rá könnyen magukat. Ha viszont velük szakítanak, azt nagyon rosszul viselik, és akár még évek múlva is fájdalmas pont lehet számukra az elhagyás.

Skorpió

A szenvedélyes Skorpiók többnyire gyorsan vigasztalódnak, és ha negatív érzelmeik vannak is, azokat egy másik, gyorsan szerzett kapcsolat tüzében igyekeznek elégetni.

Jellemzően nem bánkódnak sokáig
egy lezárt kapcsolat fölött, és noha természetesen ők is képesek megérezni egy elmúlt szerelem hiányának fájdalmát, jellemzően viszonylag gyorsan tovább lépnek.

Nyilas

Minden jegy közül a Nyilas viseli az egyik legrosszabbul a szakítást, hiszen az elhagyást és az árulást nem képes megbocsájtani.

A szerelem elmúlását személye elleni támadásnak veszi, mindig önmagában keresi a hibát, és ezzel további sebeket okoz magának. Az sem ritka, hogy a Nyilas volt partnereivel a későbbiekben sem tud jó viszonyt fenntartani, mert még mindig annyira fájdalmas számára az elhagyás emléke.

Bak

A Bakok tisztelik a hagyományos értékeket, és többnyire rosszul viselik a változást, éppen ezért a szakítást is rosszul viselik.

Ugyanakkor az is igaz, hogy gyakran nem is a másik fél, hanem a tudat hiányzik nekik, hogy van kihez tartozniuk. Noha jobban érzik magukat egy kapcsolatban, elég erősek ahhoz, hogy egyedül is megállják a helyüket.

Vízöntő

A Vízöntőket nehéz egy helyhez láncolni, szabad szellemek, akik többnyire a szakításokon is könnyedén lépnek túl, kivéve, ha valaki olyannal fut zátonyra a kapcsolatuk, akivel úgy érzik, meg tudják osztani a gondolataikat, és érdemes beszélgetőpartnerre találtak.

Nem ritka, hogy a Vízöntők életében több futó, vagy akár hosszabb távú, de különösebb érzelmi sebet nem okozó kapcsolat
is van, és csak egy vagy két olyan szakításon esnek túl, ami komolyabban megérinti őket – ez viszont életük végéig fáj.

Halak

A Halak lassan emésztik meg az elválást, sokáig morfondíroznak azon, mi mehetett tönkre egy kapcsolatban, és volt-e olyan, amit ők rontottak el.

Esetükben azonban nem feltétlenül szerencsés dolog siettetni a továbblépést, még akkor is, ha sok időbe telik nekik a feldolgozás, ez ugyanis elengedhetetlen a lelki békéjük megtalálásához. A Halak jól viseli a kudarcot, és amikor a padlón van, mindig felszed onnan valamilyen értékes tapasztalatot vagy bölcsességet, ha hagyják, hogy a maga tempójában tegye helyre a dolgokat.