A kicsúfolt fiú véget vet az életének – amikor anyja elolvassa az utolsó üzenetét, csak sírni tud

A 16 éves Daniel véget vetett életének miután éveken keresztül csúfolták őt. Mikor édesanyja elolvasta a fiú utolsó üzenetét a mobil telefonon, csak sírni tudott.

Minden országban rengeteg olyan fiatal tanuló van akit osztálytársai csúfolnak. Ez azt jelenti, hogy minden osztályban van legalább egy ilyen gyermek, jelenti a Friends.

Egyik gyermeket sem lenne szabad csúfolni de sajnos ez a jelenség egyre gyakoribb.

A Friends jelentése szerint 2013-ban a 12-16 év közötti gyermekek 45 százalékát csúfolták már online. Leggyakrabban trágár kifejezéseket írnak nekik, kompromittáló képeket teszenk közzé róluk vagy molesztáló üzenetetket kapnak sms formájában.

Sajnos Daniel Briggs is ennek volt kitéve és ez végül is az életébe került.

Daniel az USA-ban született és ott is nőtt fel. Egész fiatal gyermekkorát ott töltötte és sokszor csúfolták őt. Mindez a középiskola kezdetével csak rosszabbá vált.

Daniel mindent megtett azért, hogy beilleszkedjen az osztályközösségbe társai sokszor csúfolták őt, szemetet dobáltak neki és trágár szavakkal illeték a külsejét vagy a viselkedését.

Danielen mindent kinvettek, egyszer a ruhája volt a célpont másik alkalommal a zenei ízlése.

 – Apró dolgokkal ugratták őt csak azért, hogy megnehezítsék az életét – mesélte később az édesanyja.

Egy idő után a fiú már nem bírta tovább egy amikor az egyik osztálytársa egy sms-t küldött neki, már végleg nem bírta tovább.

Napközben elmondta osztálytársainak, hogy meg akarja ölni magát de erre egyikük sem reagált.

Daniel 16 éves volt.

A fiú halála után családja teljesen összetört. Egyik nap édesanyja megnézte fia mobil telefonját hogy megtudja, mi lehetett az oka ennek a tragédiának.

Ekkor szörnyű felfedezést tett.

”Neked fognod kellene egy pisztolyt és le kellene lőni magad. ”  írta egyik osztálytársa.

”Nem kell aggódnod emiatt, pont ezt fogom tenni.” válaszolta Daniel erre.

”Csak tedd meg, és fogd be a szád.” írta erre osztálytársa.

A lenti filmben a fiú édesanyját látjuk aki erről a tragikus eseményről beszél.

Reméli, hogy ha nyíltan beszél arról mi történt fiával sokan felfeigyelnek erre a problémára és megpróbálják megtalálni a megoldást.

Az anya a következőket szeretné üzenni mindenkinek:

 – Ha valaki azt mondja, hogy véget fog vetni a saját életének vagy bántani fogja saját magát tegyél valamit! Mondd el valakinek, beszélj róla! Figyelj oda rá legalább 15 percet szánj az életedből arra a személyre. Ha pedig valakit bántalmaznak, akkor ne állj ott, tegyél valamit. Ha nem teszel semmit te is ugyanolyan hibás vagy mint a csúfolódó. Ha attól félsz hogy valami rossz fog történni vagy te nem mersz semmit tenni akkor szólj egy felnőttnek.

Most szeretnénk megosztani Daniel történetét azért is, hogy ezzel a csúfolódók számát csökkentsük. Egy áldozat is túl sok!

https://youtu.be/BO7Y2_hSp_U