10 gyakori sminkhiba, amitől idősebbnek tűnünk

A smink segít abban, hogy önbizalmunk legyen, kiemelhetjük vele a legjobb arcvonásainkat, ezáltal a bőrünket is jobb színben tüntethetjük fel.

Azonban, ha rossz sminkelési módszert alkalmazzunk, akkor katasztrofális eredményeket érhetünk el. Cikkünkben most megmutatjuk, mire figyelj, mikor sminkeled magad.

1. Túl sok korrektor felvitele

A legfontosabb a megfelelő szín kiválasztása. Fontos, hogy nem szükséges vastagon felvinni az arcunkra, ugyanis akkor nem csak a ráncokba fog beülni, hanem nagyon mű hatást kelt és sokkal jobban öregíti a bőrt is.

2. A szempillaspirál túlzott használata, az alsó pillákon

Egyszer – kétszer végig megyünk az alsó szempilláinkon a szempillaspirállal az még rendben is van, hiszen nem szabad megfeledkeznünk az alsó szempilláinkról sem. Azonban hamar áteshetünk a ló másik oldalára és elérhetjük a “pókláb” hatást. Ami nem csak, hogy nem szép, de tudtad, hogy ezáltal kiemeled a szemed körüli ráncokat is?

3.  A rossz rúzs kiválasztása

Nem kérdés a rúzs csodákra képes! Ne félj kísérletezni, azonban, ha az ajkaid természetes szűk formájúak, akkor ne használj sötét tónusú rúzsokat. Használatával csak azt éred el, hogy még jobban beszűkíted az ajkad. Azonban ettől függetlenül, nem szükséges hogy lemondj a rúzsokról, csak válasz helyettük természetes színűeket.

4.  A rosszul felvitt sötét szemhéjpúder

Ne árnyékold az egész szemhéjadat, mert csak azt éred el vele, hogy idősebbnek fogsz látszani. A helyes megoldás az, ha csak a szem sarkába viszel fel a sötét szemhéjpúderből.

5. Az alsó szemhéj túlzott kiemelése szemceruzával

Ha az alsó szemhéjunkat kihúzzuk egy erős fekete szemceruzával, csak azt érjük el, hogy még jobban szűkítjük a szemünket.

6. Túl sok pirosító használata 

Mondj búcsút a sötét és intenzív színeknek. Itt az ideje, hogy világosabb árnyalatokkal emeled ki az almácskáid (pl: világos rózsaszín, barack). Azonban nagyon ügyelj arra, hogy kis mennyiséget használj a megfelelő helyre, ugyanis, ha nem figyelsz erre, akkor gyakran a bohóc hatást érheted el.

7. Túlzásba vitt szemöldök kiemelése

A sötétebb színek nagyítanak, így ha túl sokat viszünk fel a szemöldökünkre, akkor gyakran ápolatlan és elöregedett hatást érhetünk el vele. Bölcsebb, ha egy színnel világosabb árnyalatot választunk szemöldökünknek.

8. Korrektor elhanyagolása

A sötét karikák a szem alatt, minden ember rémálma. Ahogyan öregszünk, ezek a foltok felerősödnek. Azonban, ha a korrektort helyesen használjuk, csodákat művelhet. Próbáld meg a korrektort csak a sötét területekre felvinni vékonyan, majd ecsettel vagy szivaccsal dolgozd el.

9. Elfelejtjük, milyen árnyalat illik a szánk kiemeléséhez

Egy jó smink létrejöttéhez elengedhetetlen az ajakceruza használata. Ennek köszönhetően határozottabbá és vonzóbbá tehetjük a szánk körvonalát. A megfelelő szín kiválasztása után, törekedjünk arra, hogy az ajkaink határain belül maradjunk, mert ha nem, akkor könnyen elérhetjük a képen látható “bajusz hatást.”

10.  Túl sok púder használata

A púder tökéletes alkalmazható kis mennyiségben. Ha túl sokat használunk belőle, gyakran a “vakolat” hatást érhetjük el vele. Kerülni kell a szemkörnyéken történő használatát, ugyanis csak kiemeli a ráncokat. Alkalmazzuk a T-vonalba, illetve olyan területekre, ahol a bőrünk jobban fénylik.