7 hihetetlen titok mindennapi dolgokról, amikről eddig biztosan nem hallottál

Annyira hétköznapi dolgok, hogy eszünkbe se jut megkérdezni, hogy miért vannak így.

De a legtöbb dolog mégsem véletlenül vált olyanná, ahogyan azt ma ismerjük, és a Bright Side összeszedett 7 hétköznapi titkot, amiről még biztosan nem hallottál.

1. A rejtélyes villamos cikcakk

Ha jól megnézed a villamosvezetékeket, akkor látni fogod, hogy a villamos tetején az áramszedő nem egyenesen, hanem cikcakkot leírva fut a vezetékeken.

Ezek az áramszedők a használat során rongálódnak és ahhoz, hogy egyenletesen kopjanak az kell, hogy mozogjanak, így nem csak egy részük használódik el. Szóval, amikor a villamos mozog, az áramszedő minden része egyenletesen érintkezik a vezetékekkel.

2. Ki ölte meg a Királyt?

Egy átlagos francia kártyapakliban, a Szív király meglepő módon van ábrázolva. Ő az egyetlen, akinek nincsen bajusza, és úgy tűnik, mintha kardját saját fejébe döfte volna. Több elképzelés is létezik, hogy miért alakult ez így:

Egy felvetés szerint, az eredeti lapon a király balkezében egy fejszét fogott. De az évszázadok alatt a kártyakészítők elkezdték rosszul másolni a figurát, ezért került kard a markába.

Egy másik teória szerint a kártya VII. Károly francia királyt ábrázolja, aki állítólag megbolondult és egy kardot szúrt fejébe, mert félt, hogy megmérgezik.

Míg más történészek szerint a Szív király nem más, mint Aiasz, a Szív királynő pedig Trójai Heléna, aki a világ legszebb teremtése volt. Aiasz Szép Heléna egyik udvarlója volt, de mikor elutasította őt, kardjával vetett véget az életének.

3. Az Egyesült Királyság címere

A brit aprók, az egy, kettő, öt, tíz, húsz és ötven penny mindegyike a királyi címer egy részletét ábrázolja és egymás mellé rakva kirajzolják a királyi emblémát. Az egy fontos érme pedig, az egész címert ábrázolja.

4. A nyitott tégely rajza a kozmetikumok hátoldalán

Ez a kis rajz az úgynevezett PAO (Period After Opening) szimbólum. Azt jelzi, hogy kibontás után még mennyi ideig lehet használni a terméket.

Általában egy szám és egy M betű látható, ami az angol month, vagyis hónap szóra utal, azaz azt mutatja meg, hogy hány hónapig lehet a kozmetikumot a felbontást követően alkalmazni.

5. Az amerikai Szabadság-szobor koronája

Ha élőben nem is, filmekből és képekről biztosan ismerős az Egyesült Államok egyik szimbóluma. De talán arról még nem hallottál, hogy a hétágú korona a 7 tengert és a 7 kontinenst jelképezi, és az egyetemes szabadságra utalnak.

Bónusz titok: minden tüske pontosan 150 fontot, vagyis 68 kilót nyom.

6. A könyvek üres lapjai

Biztosan feltűnt már, hogy a legtöbb könyv elején vagy végén egy pár üres lap található, de vajon mire valók? A könyvek lapjait általában nem külön méretezett lapokra nyomják, hanem egyetlen óriási lapra, és sokszor marad ezért felesleg.

Vannak szerkesztők, akik valamit írnak ezekre az oldalakra is, csak azért, hogy az olvasók ne higgyék azt, hogy valami hiba történt a kiadvány szerkesztése során.

7. A fogkrémek színei

A klasszikus fogkrémekben 3 színes csík van és minden egyes szín más hatóanyagokat tartalmaz, ezért más a feladatuk is.

A fluorid, a fehér komponens, a fogkrém legértékesebb összetevője, amely a fogakat fehéríti, és eltávolítja a lepedéket. A kék (vagy zöld) aqua gél antimikrobiális és lélegzet-frissítő hatást fejt ki. A vörös gélt később adták hozzá, és az ínyt védi.

Valójában nem kellene, hogy különböző színűek legyenek ezek a részek, de ezt hívják ügyes marketingnek.